Jelenlegi hely

Hirdetés

Túlélőfelszerelés túrázóknak

Végre itt a nyári szünet! Válasszuk ki a tetszőleges útvonalat, pakoljuk tele a túra táskánkat, fogjuk meg a gyerekeket és induljunk útnak egy hatalmas kalandra. Eláruljuk, hogy melyek azok a dolgok, amiket semmiképpen se hagyjunk otthon! Íme! 

Hirdetés

Ha csak kisebb túrákat vállalunk be, akkor is gondolnunk kell a kisebb-nagyobb balesetekre, kényelmetlenségekre. Készüljünk fel, és akkor nem érhet meglepetés! 

Megfelelő ruházat!

Évszaktól függetlenül gondoskodnunk kell az öltözködésünkről. Pakoljunk hosszú ujjú felsőt és hosszúnadrágot, mert egyrészt véd a napsugárzástól, másrészt a kullancsok ellen is fontos védelmet nyújthat. Ezek mellett pedig éjszaka használható hálóruhaként a sátorban!

Kullancsok ellen!

A kullancs- és szúnyogriasztó szerekkel már a kirándulás elején fújjuk be magunkat és a gyerekeket is. Fontos, hogy szembe ne kerüljenek! (Aki kullancsokkal erősen fertőzött területeken fordul meg, érdemes átgondolni az encephalitis elleni védőoltást is. Mivel azonban az oltás nem véd a Lyme-kór ellen, a kullancsriasztó szerek használatát semmiképpen sem mellőzhetjük.)

Tudta? Ezért figyeljünk a kullancs csípésre! Kattintson!

Gondoljunk a napsütésre is

Egy könnyű fejkendő, kalap, napszemüveg és magas faktorszámú napvédő készítmény is könnyen elfér az úti csomagban, sohasem tudhatjuk, mikor vezet az utunk a tűző napon. Ugyanígy hasznos lehet egy-egy esőkabát is, ha hirtelen elkapna bennünket egy kissebb zápor. Ráadásul könnyű  és vékony, tehát kis helyen is elfér a táskánkban!

Töltsük meg a kulacsunkat

Lehetőleg ne szénsavas, cukros italt igyunk, mert az felborítja a cukorháztartást, és egyre szomjasabbak leszünk tőle. Legjobb a víz, az ásványvíz. Indulás előtt töltsük meg a kulacsunkat, dobhatunk bele jégkockákat is, hogy egy kicsit tovább maradjon hideg.


Ne felejtsük otthon a fényképezőgépet sem!

Vigyünk kényelmes cipőt

Nagyon fontos a masszív, kényelmes, a lábat jól tartó, a göröngyös talajon is biztonságos járásra alkalmas lábbeli. Igen gyakori az alkalmatlan cipőben tett kirándulások után a vérhólyagokkal teli, dagadt láb megjelenése, amely hetekig problémát okozhat.

Mini elsősegély doboz

Az úti patikát nem szükséges túlzottan feltölteni egy rövidebb kirándulás alkalmával, mindenesetre jó, ha van nálunk ragtapasz, esetleg egy tiszta vászonkendő, amit akár kötésként, akár rögzítésként használni tudunk és esetleg sebkezelő gél, ami rögtön hűsíti a sebet és a gátolja a felülfertőződést is.

Ha szokott nálunk hirtelen fejgörcs vagy más jellegű fájdalom kialakulni, vigyünk egy-két szem fájdalomcsillapítót is. Akinek krónikus betegsége van, amely alkalmanként rohamokkal jár, mint például az asztma, feltétlenül pakolja be a sürgősségi szereit is.Hirdetés