Ezeket látta már?

Tormás reteksaláta: pikáns vitaminbomba tavaszra

retek, reteksaláta

Készítse el a tavasz egyik legfinomabb salátáját!

1 személyes adag a reteksalátához

  • 70 g retek
  • 30 g sárgarépa
  • 5 g torma
  • 2 g búzacsíra
  • citrom
  • méz vagy édesítőszer
  • metélőhagyma
  • köménymag

A reteksaláta elkészítése

A citromok levét és húsát összekeverjük a reszelt tormával, a mézzel (vagy édesítőszerrel), a finomra vágott metélőhagymával, csipetnyi őrölt köménymaggal, sóval, és belereszeljük a retket és a sárgarépát. Lazán elkeverjük, jól behűtjük/érleljük. A tetejére búzacsírát hintve tálaljuk.

Ha mézzel készül a reteksaláta

Energia: 35 kcal

Fehérje: 2 g

Zsír: 0,5 g

Szénhidrát: 6,4 g

Cékla: a természetes vérpótló, ezért együk, igyuk!

Ha édesítőszerrel készül a reteksaláta

Energia: 29 kcal

Fehérje: 2 g

Zsír: 0,5 g

Szénhidrát: 4,5 g

Jó étvágyat!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához