Jelenlegi hely

Hirdetés

Nyilvánossá teszi molekuláit a gyógyszergyár

A Boehringer Ingelheim bejelentette, hogy elindítja az opnMe.com nevű platformot, amelyen keresztül a kutatók a világ bármely részéről hozzáférhetnek bizonyos preklinikai molekulákhoz nem-klinikai kutatások céljából. 

Hirdetés

Az opnMe.com segítségével az orvosbiológiai kutatások legfontosabb célterületeivel kapcsolatos molekulák elérhetővé válnak, így lehetőség nyílik további független és kooperációs felfedezésekre, valamint új terápiás megközelítések azonosítására. 

„A világ tudósaival együttműködve számos orvosbiológiai kutatási területen felgyorsíthatjuk a kutatást” – mondta Clive R. Wood, PhD, a Boehringer Ingelheim Discovery Research divíziójának szenior alelnöke. 

„Ez az izgalmas, új kezdeményezés tovább szélesíti a Boehringer Ingelheim globális innovációs jelenlétét, és segít kiaknázni az általunk fejlesztett legérdekesebb vegyületekben rejlő további lehetőségeket. 

Azáltal, hogy megosztjuk ezeket a vegyületeket a tudományos közösséggel, előmozdítjuk a kutatást, és reményeink szerint megadjuk a kezdőlökést olyan új felfedezésekhez, amelyek a betegek számára biztonságos és hatásos új gyógyszereket eredményeznek.”

gyógyszer
A Boehringer Ingelheim célja, hogy ledöntsék az orvosbiológiai kutatás útjában álló akadályokat

Az opnMe.com rendszerben található molekulákat két csoportra osztották, és az egyes csoportok különböző feltételek szerint használhatók fel:

  • A molekulák többségéhez egyszerű webáruházi módszerrel, a szellemi tulajdonjogra vonatkozó egyeztetések nélkül lehet hozzáférni. 
  • Bizonyos molekulák esetében pedig az úgynevezett crowdsourcing (közösségi együttműködés) módszere teremt lehetőséget a közös kutatási projektek elindítására. A Boehringer Ingelheim várja a molekulák közös vizsgálata iránt érdeklődő tudományos szakemberek kutatási terveit. Ha egy benyújtott kutatási terv kiválasztásra kerül, akkor az adott témakört a Boehringer Ingelheim szakembereivel együtt fogják kutatni. 

Ez a kezdeményezés részét képezi a Boehringer Ingelheim azon folyamatos törekvésének, hogy kooperációval és innovációval mozdítsa elő a tudományos kutatás és az orvostudomány fejlődését. 

A vállalat további kezdeményezései közé tartozik a Research Beyond Borders (Kutatás határok nélkül) és a Boehringer Ingelheim Venture Fund (Vállalkozási Alap). Ezek a programok is részét képezik a vállalat nagy múltú és folyamatos tevékenységének olyan fő terápiás területeken, mint a kardiometabolikus betegségek, a légzőszervi betegségek, az onkológia, valamint a központi idegrendszeri betegségek és az immunológia. 

Clive Wood hozzáteszi: „Felkérem a világ érdeklődő tudósait, hogy keressék fel az opnMe.com portált a molekuláink megtekintésére. Kezdeményezésünk sikerét az új kísérletek, kiadványok és a létrejött szakmai kapcsolatok száma alapján fogjuk mérni. Az innováció nyitottá, hozzáférhetővé tétele jól tükrözi azon törekvéseinket, hogy ledöntsük az orvosbiológiai kutatás útjában álló akadályokat, és a betegek számára új, áttörést jelentő gyógyszereket fejlesszünk ki.”Hirdetés