Jelenlegi hely

Hirdetés!

Hőség jön: itt a harmadfokú hőségriasztás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján 2017. augusztus 1-től egészen 2017.augusztus 4-ig a legmagasabb, azaz harmadfokú hőségriasztást rendeltek el az ország egész területére. 

Hirdetés

Harmadfokú hőségriadóra akkor kerülhet sor, amikor legalább három, egymást követő napon eléri, esetleg meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot. Az ilyen mértékű hőség nem csak a krónikus betegeket, az időseket és a gyerekeket terhelni meg.

A szív- és keringési betegségben szenvedőkön túl, ilyenkor bárkinél előfordulhatnak egészségügyi panaszok. Éppen emiatt kifejezetten fontos a megfelelő folyadékbevitel, illetve érdemes kerülni a magas koffein- és cukortartalmú italokat, illetve az alkoholokat is. 


Hőségben ne csak magunkra, a környezetünkben lévőkre is figyeljünk jobban!

Mire figyeljenek hőségben az autósok?

Az ÁNTSZ felhívja a lakosság figyelmét, hogy ha a hőség ellenére gépjárműbe kényszerülnek, fokozott óvatossággal vezessenek, mivel a koncentrációt negatívan befolyásolja a meleg. 

Tudta, hogy a hőségben a görögdinnye a leginkább ajánlott étel? 

A vízparton lévők igyekezzenek kerülni a déli órákban a napozást, illetve ne ugorjanak felhevült testtel a vízbe. Mindenképpen használjunk naptejet, illetve viseljünk világos, jól szellőző, bő ruházatot. A legmelegebb órákban 11-15 óra között pedig keressünk árnyékos, lehetőség szerint légkondicionált helyet. 

A bárki által igénybe vehető légkondicionált helyek listája elérhető a katasztrófavédelem oldalán, vagy az alábbi linken:http://www.katasztrofavedelem.hu/letoltes/lakossag/hoseg/klimatizalt_helyisegek_listaja_2017.xls

Forrás: ÁNTSZHirdetés