Jelenlegi hely

Hirdetés

Változókori káoszelmélet

Szponzorált tartalom

Egy édesanya levele, amelyben felkészíti lányát a klimax várható tüneteire. 


Levelet írtam a lányomnak, hogy felkészítsem a jövőre

Drága kislányom! 

Amióta megszülettél, írok neked leveleket arról, amiket nőként fontos dolognak érzek az életemben. Ezek számomra sorsfordító események, amik hosszú távra befolyásolják az életemet. Azért írom ezeket, hogy neked már ne kelljen felkészületlenül szembesülnöd azokkal a dolgokkal, amikkel szemben én bizony tehetetlenül álltam.
Más ételreceptes könyvvel örvendezteti meg a lányát, én életrecepteket nyújtok át neked.

Változókor, menopauza? Nézze meg videónkat!

Ma a klimaxról fogok írni. 

Azzal kezdem, hogy kerüljünk minden humorosnak gondolt megnevezést, nevezzük inkább változókornak! Persze, az egész életünk egy változás a születésünktől a halálunkig, de a serdülőkor és a menopauza bizony egy-egy nagy állomás az életpályánkon. Mindkét alkalommal a női hormonok tűzijátékáról van szó, csak ellentétes irányban. Kamaszkorban azért vagyunk kiállhatatlanok, mert túlbuzognak a hormonjaink, a változókorban meg azért, mert egészen lecsökkennek. 
Mire számíthatsz majd? Leginkább a kiszámíthatatlanságra. Minden bizonnyal hőhullámokra, amik mindig a legrosszabbkor törnek rád. Hangulatingadozásra, amiktől egyszer fent, egyszer lent leszel, dühkitörésekre, ami mint tüzes láva mossa el az utadba gyanútlanul tévedőket. Feltehetően már reggel fájni fog a fejed, mert nem tudod, megjön-e vagy sem, és ha nem, akkor vajon terhes vagy-e, vagy csak végre végleg megszabadultál a menzesztől. De ha nem ettől aggódsz, akkor már hajnalban attól szorongsz, hogy este ágyba kell bújni a pároddal, ami már rég nem olyan forró és szenvedélyes ölelés, mint húsz éve volt, hanem a hüvelyszárazság miatt sokkal inkább egy kellemetlen kötelesség.
Tudom, hogy ez nem tetszik, és még csak most jön a java! El fogsz felejteni apróságokat: hova tettél dolgokat, kinek milyen időpontot mondtál, nem találod a szavakat fontos beszélgetésekben, lelassulsz, sokkal több idődbe kerül megcsinálni bizonyos dolgokat, mint régen. Lelassul az anyagcseréd, combra és hasra fogsz hízni, kicsim, nem mellre, ne reménykedj! 

Azt hittem, már megint hüvelyfertőzés, de tévedtem! – Andrea őszinte vallomásához kattintson tovább!


hirdetés

Könnyítsd meg a változókort!

És mégis! 

A testi és lelki káosz ellenére szép lehet a változás kora, ha azzá teszed és felkészülsz rá! 
Ebben sok minden segíthet téged. Negyven felett érdemes ésszerű életmódváltásba fogni, rendszeresen mozogni, önkiteljesítő, új tevékenységeket végezni, örömteli baráti- és szerető, elfogadó társkapcsolatot fenntartani, a testi tüneteket hormonmentes gyógytermékekkel enyhíteni, tanulni és olvasni, például a MeNŐpauza és MAN♂pauza köteteket, amik az életközépi válságba, vagy a változókorba betoppanó nőt és férfit mutatják be romantikus regény formájában. 
Na, ezek viszont tetszeni fognak, megígérem!


hirdetés