Jelenlegi hely

Hirdetés

Alma Okosvény: Új korszak a vényes gyógyszerek kiváltásában

Támogatott tartalom - Önnel is előfordult már, hogy nem volt épp a patikában egy keresett gyógyszer? Ennek vége! Az Alma Okosvény mobilalkalmazás ingyenes és könnyen használható, töltse le ön is, menjen biztosra és jegyezze elő* vényes gyógyszereit! 

Hirdetés
A modern technikának köszönhetően ma már nemcsak a nagybevásárlást intézhetjük el mobiltelefonunkról, hanem a vényre felírt gyógyszereket is előjegyezhetjük egy új app segítségével. Ez a lehetőség nagy segítséget jelent azoknak, akik:
 
 • gyakran járnak gyógyszertárba,
 • sok vényt váltanak ki,
 • olyan gyógyszert szednek, ami gyakran épp nincs készleten.

Az Alma Okosvény egy olyan mobil applikáció, amellyel bárhonnan előjegyezhetjük a számunkra felírt gyógyszereket, így biztosak lehetünk benne, hogy nem kell készlethiány miatt csalódottan másik patikát keresni. 

Hogyan kell használni az Alma Okosvény appot?

Az Android és iOs rendszerre egyaránt elérhető applikáció használata könnyen elsajátítható.

 • A programba először regisztrálni kell (ezt azonban csak egyszer kell elvégezni, utána bármikor beléphetünk a saját fiókunkba).
   
 • Ezután az okostelefon vagy táblagép kamerájának segítségével olvassuk be a vényeken található két vonalkódot. Természetesen egymás után több vényt is rögzíthetünk az applikációban.
   
 • Az előjegyzések rögzítése után kiválaszthatjuk azt az Alma gyógyszertárat, ahol előjegyzéseinket át szeretnénk venni. A rendszer helymeghatározással felajánlja a legközelebbi lehetőségeket de természetesen név szerint is kereshetünk, így  akár az otthonunkhoz, akár a munkahelyünkhöz vagy éppen az orvosi rendelőhöz legközelebbi Alma gyógyszertárat is választhatjuk.
   
 • Az applikáció a felesleges „utazgatásokat” is segíthet megelőzni, mert a szoftvernek köszönhetően biztosra mehetünk a felírt termék beszerzését illetően. Közvetlenül ellenőrizhetjük, hogy a keresett termék az adott gyógyszertárban elérhető-e, így nem fordulhat elő, hogy csak a helyszínen szembesülünk a készlethiánnyal.
   
 • Az előjegyzés „elküldése” után nincs más dolgunk, csak várni, hogy az alkalmazás visszajelezzen, amikor előjegyzett termékeinket a kiválasztott patikában összekészítették, így mindig biztosra mehetünk.

Letöltené az Alma Okosvény mobil appot? Itt minden információt megtalál, kattintson tovább!

Hogyan fizethetünk a gyógyszerekért?

A gyógyszereinket végül  természetesen a vény ellenében  személyesen vehetjük át és fizethetjük ki. Az applikáció teljesen ingyenes és abban semmilyen pénzforgalom nem történik.

Lehetőségünk van arra is, hogy vény nélkül kapható készítményeket, például az Alma Gyógyszertár katalógusában megjelent akciós vitaminokat, gyógyhatású készítményeket is előjegyezzük, amit a gyógyszerekkel együtt össze is készítenek nekünk.  Így zsebünkben tudhatjuk az akciós katalógus legfrissebb ajánlatait, és egy helyen, kényelmesen át is böngészhetjük azokat.

Az Alma Okosvény nem iktatja ki a beteg és a gyógyszerész közötti személyes találkozást, így a beteg is felteheti a kérdéseit, a gyógyszerész pedig tanácsokat adhat a hozzá fordulóknak!

Az alkalmazásban szereplő információk nem helyettesítik a kezelőorvossal/szakorvossal és/vagy gyógyszerésszel történő konzultációt. A beteg számára így szükséges, hogy  elolvassa a gyógyszeres dobozban található betegtájékoztatót, valamint kezelőorvosa utasításai alapján járjon el a gyógyszer szedése során.

*Az Alma Okosvény applikációs előjegyzési rendszer készletinformációt ad, használata nem minősül sem gyógyszerrendelésnek sem gyógyszerigénylésnek, az orvosi vény elfogadása és a gyógyszer kiadása minden esetben gyógyszertárban, gyógyszerész felelőssége mellett történik a szakmai szabályok betartásával.Hirdetés