Jelenlegi hely

Hirdetés

Az A-vitamin nélkülözhetetlen a növekedéshez, az immunrendszerünk megfelelő működéséhez, és a látáshoz. Hiánya – bár hazánkban kevés embert érint – súlyos problémákhoz, elsősorban a látás zavaraihoz, úgynevezett farkasvaksághoz vezet, de a bőrtüneteket is okozhat.

A lenmag a szezámmaghoz hasonló, héja kemény, sima és fényes. Egészben is fogyasztható salátákhoz, de őrölt formában végtelen értékes tápanyagot tartalmaz. Miért lehet a lenmag az új "superfood"?

A réz bevitelét az étkezésből fedezni igencsak nehézkes, a hiánytünetek pedig szinte ordítanak. Várandósság alatt is fontos pótolni, mutatjuk, hogyan!

14 ok, miért fogyasszunk uborkát

Az uborka egyike a világon legelterjedtebb termesztett zöldségeknek. Annyira hasznos egészségünkre nézve, hogy sokszor, némi túlzással ugyan, de megkapja a superfood – szuperétel minősítést is. Lássunk mi mindenre jó, mi mindenben segíti egészségünket!

Főleg a téli időszakban szervezetünknek szüksége van a megfelelő vitamin-és ásványianyag pótlására!

Zsír vagy olaj? Vaj vagy margarin? Hogy és meddig süssünk ezekben? Miért jó tudni a zsiradékok füstölési pontját és miért nem elég leszűrni és friss olajjal frissíteni a használt sütőolajat? Most minden kiderül az olajokról és zsírokról!

Mire jó a folsav? A legismertebb hatása, hogy elkerülhetjük általa magzatoknál az idegcsőzáródási rendellenességek kialakulását. De valóban segít?

Ma már számtalan light, alacsony vagy csökkentett energiatartalmú, cukor- és kalóriamentes élelmiszerrel, itallal találkozhatunk a boltok polcain. De vajon mit jelentenek pontosan ezek a fogalmak?

Fejtörést okozhat, ha tojásallergia miatt mellőznie kell ezt az alapanyagot a sütések során. Mutatjuk, mivel lehet helyettesíteni!

paradicsom

A paradicsom, a benne található vitaminoknak és a likopinnak köszönhetően igazi gyógynövény. Mire és miért fogyasszuk? Íme!