Jelenlegi hely

Hirdetés

Életbe lépett a szmogriadó tájékoztatási fokozata Nyíregyházán a szálló por elmúlt napokban mért magas koncentrációja miatt.

Szoktál azon gondolkodni, hogyan tudod a gyermeked egészségét és a környezetet is védeni egyszerre? Manapság a legtöbb család kis- és nagyvárosokban él, életmódja elszakította a természettől.

A meteorológiai előrejelzést figyelembe véve a jövő hét végéig nem várható jelentős javulás a levegő minőségében - írta az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) vasárnap a Facebook-oldalán.

A MEOSZ és a többi érdekvédelmi szervezet folytatja az egyeztetéseket a kormánnyal az ápolási díjról, mert szerintük csak átmeneti megoldás született és a többi 33 ezer érintettre nézve hátrányos a döntés.

Díjat alapított a Richter az egészségügy az oktatás és a kutatás területének fejlesztésére. A cél az egészségügy az oktatás és a kutatás területén dolgozó nők jobbító ötleteinek megvalósítása. Lássuk!

Több tízezren várnak Magyarországon valamilyen műtéti beavatkozásra. A várolista olyan hosszú, hogy egyesek csak 2020-ban részesülnek a szükséges beavatkozásokban.

Járvány tombol több országban is - az úgynevezett opioid-járványt egy veszélyes anyag okozza, melyből drogot készítenek! Már Magyarországon is felülötte a fejét.

Közvetve felelős lehet a méhek pusztulásáért a legelterjedtebb gyomirtó, a glifozát egy amerikai kutatás szerint. Lássuk, mit kell tudni erről a gyomirtóról!

A bélrendszeri daganatok korai diagnózisát segítő módszer kifejlesztésén dolgoznak német tudósok. Az új módszer a nanotechmológián alapul, és a szakemberek szerint sokkal hatékonyabbá tehetné a bélrendszeri daganatok megelőzését.

 Franciaországban 62 db, vény nélkül kapható gyulladáscsökkentő, megfázásra használható gyógyszert vizsgáltak meg. Majd a fele, közülük 28 db nem ment át a rostán - sőt ezeket inkább kerülni kell. Lássuk, melyek azok!