Jelenlegi hely

Hirdetés

A banán – különösen az őszi, téli hónapokban – az egyik legnépszerűbb gyümölcs, mely ráadásul roppant egészséges is, tele van például káliummal és B-vitaminokkal. Érdemes azonban a héját is felhasználni, mielőtt kidobnánk, például a szépségápolásban.

A sör megszépítheti a hajunkat és a bőrünknek is jót tehet! Mutatunk néhány sörös receptet, amivel könnyen és olcsón újjávarázsolhatod hajad és arcbőröd.

A tavasz kozmetikai problémái

Bár a tavasz mindenkit jókedvre derít, szervezetünk mégsem ragyog annyira. Ilyenkor fáradtabbak vagyunk a kelleténél, a hosszú téli hónapok alatt szervezetünk lemerült. Bőrünk is szárazabbá válik. NÉhány trükkel segítünk, hogy bőre ismét ragyogó és feszes legyen.

Milyen ételekkel tudunk a leghatékonyabban küzdeni a hajhullás ellen? Lássuk, mi a megfelelő étrend!

A haj életünk bármelyik időszakában elkezdhet őszülni. Általában mindkét nemnél a 30-40-es évekre jellemzőek az első ősz hajszálak, akár nagyobb tömegben is. Itt merül fel először a kérdés, hogy használjunk-e hajfestéket. Vannak persze "nem tüneti" kezelési módszerek, amelyek szerencsésebbek a hajfestésnél, főleg a vitamin-és étrend-kiegészítő szerek szedése. Mi hatásos?

hámlasztás, foltok, bőr, barnás, bőrápolás, májfolt, napfolt, fényvédelem

Ha nem védjük kellőképpen a bőrünket a napfénytől, barna foltok jelenhetnek meg rajta, amelyek sokkal idősebbnek mutatják az embert, mint amilyen. Elkerülni ezeket az elváltozásokat szinte lehetetlen. Szerencsére azonban – ha nem is tüntethetőek el teljesen – ez az esztétikai probléma kezelhető ősszel és télen!

SZPONZORÁLT TARTALOM

Sajnos még napjainkban sem köztudott tény, pedig nem minden fényvédő készítmény egyforma. A jelenleg forgalmazottak mintegy háromnegyede hatástalan, vagy olyan vegyi anyagokat tartalmaz, amely káros lehet egészségünkre is.

Az életmódunk olyan jelentős hatással van az egészségünkre, hogy bizonyos szokások bevezetésével, megváltoztatásával hosszú évekkel tovább élhetünk.

Számtalan ember bőrén lelhetők fel kisebb-nagyobb májfoltok, melyek az esetek többségében veszélytelenek, ám előfordulhat, hogy valamilyen hormonális betegségre hívják fel a figyelmet. 

A zsíros bőr gyakran együtt jár tágabb pórusokkal is, ugyanakkor talán kevésbé ráncosodik. Peterman Krisztinának, kozmetikus mesternek, gyógykozmetikusnak tanácsait követve pedig a zsíros bőr nyáron is jól karbantartható, a problémái kezelhetők.