Jelenlegi hely

Hirdetés!

Közérdekű lehet: az áldoktorra kiszabott büntetés

A maximálisan kiszabható bírságot, több mint 12 millió forintot rótt ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat folytatása miatt a Vargha Gyógymód-Metodika Egészségügyi Szolgáltató és Gyógyhatású termékeket Forgalmazó Kft-re - közölte a GVH az MTI-vel.

Hirdetés

A versenyhivatal megtiltotta a Kft "Vargha Metodika" elnevezésű kezeléseinek népszerűsítését, mert a cég a GVH szerint valótlanul tett közzé gyógyhatásra, valamint egészségre vonatkozó állításokat több televíziós műsorban és különböző hirdetésekben 2013 januárja és 2014 júliusa között.

A GVH a bírság kiszabásakor a kommunikációs eszközök költségeire alapozott, valamint súlyosító körülményként értékelte, hogy a jogsértéssel érintett termék bizalmi termék, a jogsértő kereskedelmi gyakorlat sérülékeny fogyasztókat célzott meg és a fogyasztók széles körét érte el.

Enyhítő körülményként értékelte a GVH, hogy a Kft. pénzvisszatérítési garanciát alkalmazott és a jogsértés megállapítása után igazoltan módosította kereskedelmi gyakorlatát.Hirdetés