Jelenlegi hely

Hirdetés
krompotlas, koleszterincsökkentő, vércukorszint

Szponzorált tartalom

A króm fontos szerepet tölt be a szénhidrát-anyagcsere szabályozásában, pozitív hatással van a testsúlyunkra és a vércukorszintre is. Nem mindegy azonban, hogy milyen formában vesszük magunkhoz a krómot! Miért előnyös például az élesztőből nyert króm?

Az apró tűlevelekre emlékeztető, friss illatú rozmaring nagyszerű kiegészítője a tavaszi ételeknek, csirkének vagy bárányhúsnak, de nemcsak ezért érdemes rendszeresen fogyasztani: az agyunknak, a hangulatunknak és a testünknek is jót tesz.

krompotlas, fogyókúra, testsúlyproblémák, elhízás, króm

Szponzorált tartalom

Biztos önnek is van (legalább egy) olyan ismerőse, aki ismeri a legtutibb fogyókúrás módszert, amivel néhány hét alatt az összes súlyfeleslegtől könnyedén meg lehet szabadulni. Bár nincs ilyen „csodaszer”, olyan bizony létezik, ami segíthet az egészséges testsúly beállításában és megtartásában.

 A króm szinte mindenütt megtalálható, a vízben, a talajban, a biológiai rendszerekben: ez nagyszerű hír, mivel a króm hozzájárul a normális vércukorszint fenntartásához! Lássuk, mit kell még tudni róla.

krompotlas, krómhiány, cukorbetegség, diabétesz

Szponzorált tartalom

Néhány hiánybetegséget még a laikusok is jól ismernek, de sok, a nem kielégítő táplálkozásból fakadó problémával kevesen vagyunk tisztában. A krómhiány igaz, csak közvetetten, de súlyos betegségek kialakulásához is hozzájárulhat, nézzük, melyikekhez.

A króm a szervezetünk számára nélkülözhetetlen nyomelemek közé tartozik, különösen fontos szerepet játszik a szénhidrát-anyagcsere szabályozásában, és a cukorbetegség elleni küzdelemben is a segítségünkre lehet. 

kromhiany tünetei, krompotlas, fáradékonyság

Szponzorált tartalom

Szerencsére, rendkívül ritka, hogy valakinél súlyos krómhiány alakuljon ki, arra viszont jóval nagyobb az esély, hogy mégsem jut elegendő ebből a mikrotápanyagból a szervezetünkbe. Ennek pedig sajnos jól érzékelhető tünetei is lehetnek.

Miért és hogyan kell a száraz tüdőt megelőzni? Mert a hagyományos kínai orvoslás (HKO) szerint ez az őszi, felső légúti betegségek egyik oka. A megoldás a konyhánkban van, mutatjuk, miből, mennyit és hogyan kell ilyenkor enni. 

Itt van az ősz, itt van újra,  itt az ideje az energiatankolásnak.  Nézzük, milyen gyógynövényeket használnak az orosz természetgyógyászok.

A varázsmogyoró (hamamelis) valóban varázslatos gyógynövény, melyet különösen azoknak érdemes kipróbálnia, akik szeretnének megszabadulni a bőrproblémáktól, pattanásoktól, korpásodástól.