Jelenlegi hely

Hirdetés

A C-vitamin rendkívül fontos többek között az immunrendszerünk megfelelő működéséhez, a kollagén szintézisének különböző folyamataihoz, és, mivel erős antioxidánsról van szó, az oxidatív stressz okozta sejtszintű károsodások megelőzéséhez. Szerencsére, a valódi és súlyos C-vitamin-hiány napjainkban meglehetősen ritka.

A mediterrán fogások egyik jellegzetes fűszere a zsálya, az oreganó, a kakukkfű és a levendula rokona - ezekhez hasonlóan az egészségünkre is jótékony hatással van. Lássuk, miért érdemes rendszeresen fogyasztani!

Van bármilyen jelentősége annak, hogy melyik oldalunkon alszunk? Hogyan viselkednek a szerveink, ha jobb, és hogyan, ha bal oldalt fordulva alszunk? Most egy tanulmány is alátámasztja, hogy a bal a jobb!

A közel 3000 éve alkalmazott akupunktúra olyan módszer, amelynek hatékonyságát számtalan klinikai vizsgálat igazolta, mégis néhány tévhit él vele kapcsolatban. 

Az aromaterápiában illóolajokat alkalmaznak terápiás, gyógyító céllal. Felhasználásuk széleskörű; az ellazulás, pihenés, regenerálódás mellett egyes panaszok kezelése, megelőzése, kellemetlen, fájdalmas tünetek enyhítése az, amelyre ez a természetes gyógymód alkalmazható.

Az oregano (vagyis a szurokfű) a mediterrán ételek, olasz fogások egyik jellegzetes fűszere, de az elmúlt évtizedekben egyre népszerűbbé vált gyógyító, szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásainak köszönhetően is. Miért érdemes rendszeresen beilleszteni az étrendünkbe?

A felmérések szerint az emberek közel fele nem alszik annyit, amennyit kellene, ez pedig a napközbeni teljesítményén és hangulatán is érződik. Azonban nem csak az fontos, hogy mennyit, hanem az is, milyen pózban alszunk.

Egy fesztivál sajnos akkor is igazán emlékezetessé válhat, ha nemcsak önfeledt bulizásra, hanem egy jó kis betegségre is jegyet váltunk. Ezeket a tanácsokat tartsa be az önfeledt szórakozásért!

Az elmúlt évtizedekben újra rendkívül népszerű lett hazánkban a tárkony, ez a jellegzetes illatú, aromájú fűszernövény. Nemcsak azért érdemes rendszeresen fogyasztani, mert különösen kellemes az íze, hanem azért is, mert jótékonyan hat az egészségünkre.

 A tudományos és a népi gyógyászat is elismeri a levendula gyógyhatásait, kívül-belül kezelhetjük vele magunkat, sőt, pompás lila színét és ízét ételekben is felhasználhatjuk. Most hajöblítő, lábfürdő, és egy ínyenc latte receptet is közreadunk.