Jelenlegi hely

Hirdetés

Inkontinencia gyógyítása – Cseppet sem lehetetlen a megoldás! Hazánkban sajnos a teljes lakosság 20-30%-a szenved inkontinenciától, az Ő számukra fontos előrelépést jelenthet, hogy már nálunk is elérhető egy olyan műtéti technológia, amely akár végleges megoldást is jelenthet erre a kellemetlen, sokszor az életminőséget és emberi kapcsolatokat is megterhelő problémára. A legújabb alternatív és műtéti megoldásokról Prof. Dr. Takács Pétert, a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet újonnan megnyílt Inkontinencia Centrumának vezetőjét kérdeztük.

Hölgyolvasók számára szeretnénk valami biztatót mondani arról, hogy alkalmi cseppekkel kapcsolatos gondjaik megoldhatóak! Olyan lehetőséget kínálunk, amely egy csapásra megszünteti azt, ami esetleg dilemmát okoz: elinduljak otthonról, vagy inkább mégsem?

Egy friss, 18 ezer ember bevonásával készült amerikai felmérés adatai szerint egyre több felnőtt nőt és férfit érint az inkontinencia.

Inkontinencia a sok evéstől. Azoknál a nőknél, akik túl magas kalóriatartalmú ételeket esznek, ráadásul zsírosakat, nagyobb eséllyel alakul ki vizeletinkontinencia, teljesen függetlenül attól, hogy milyen súlyúak egyébként.

Kihez fordulhatok segítségért inkontinenciával kapcsolatban?

Elsősorban háziorvosához forduljon, aki a tünetek alapján megfelelő szakorvoshoz irányítja az inkontinencia mértékének meghatározására. Ezen kívül gyógyszerész, szakápoló is felvilágosítást nyújt kérdésének megválaszolásában.
Használhatok-e intimbetétet inkontinencia kezelésére?

Néhány gyakorlati javaslatot adunk az inkontinencia megoldására, melyek arra alkalmasak, hogy csökkentsék a bevizelés, az inkontinencia okozta problémákat, de a betegséget nem gyógyítják meg. A tünetek huzamosabb fennállása esetén fel kell keresni az orvost!

  • Csökkenteni kell az alkohol- és koffeintartalmú italok fogyasztását (kávé, tea, kólafélék). Ezek irritálhatják a hólyagműködést.