Jelenlegi hely

Hirdetés

Az arc- és homloküreg-gyulladás során az orr, a homlok és az orcák környékén található üregek, illetve az azok belsejét borító nyálkahártya gyullad be. Az arc- és homloküreg-gyulladás a legtöbb esetben nem fertőző, de igen kellemetlen betegség és gyakran hosszú ideig tart a gyógyulás.

Az orrdugulás az egyik leggyakoribb felső légúti probléma, melynek számos oka lehet, az allergiás reakcióktól a megfázásig. A legtöbbször elegendő, ha kivárjuk, míg elmúlik az orrdugulás, esetleg otthon kezeljük a betegséget. Vannak azonban olyan esetek, amikor orvoshoz kell fordulni az orrdugulás miatt.

Orrpolipnak az orr nyálkahártyáján kialakuló, jóindulatú sejtburjánzást nevezzük. Az orrpolip lehetséges tünetei közé tartozik az állandó, nem múló orrdugulás, a szaglás romlása és az orrfolyás. Ha az orrpolipot nem kezelik megfelelően, krónikus arcüreggyulladás is lehet a szövődménye.

Tipikus náthás tünetekkel, tüsszögéssel, orrfolyással kezdődik, majd néhány nap elteltével súlyos nehézlégzéssé alakul az enyhe megfázás. Ha valaki asztmás, még jobban kell figyelnie a megelőzésre, kezdeti tünetekre és kezelésre.

​Az asztma nem gyógyítható, de megfelelően beállított gyógyszeres kezeléssel a betegség tüneteit minimálisra lehet csökkenteni. 

Ha gyakran kapunk el különböző fertőzéseket, azt gondolhatjuk, hogy valami komolyabb betegség áll a háttérben. Ám ez immunhiányos állapotot is jelezhet!

Nincs rá bizonyíték, hogy az elhúzódó köhögés kezelésére szedett gyógyszerek bármilyen jótékony hatással járnának. Hogyan lehetséges ez?

A tüdőgyulladás általában nagyon súlyos, esetenként halálos kimenetelű betegség, sokan kórházi kezelésre is szorulnak miatta.

Naponta több alkalommal használ orrsprayt az állandó orrdugulás ellen, netán esténként van rá szüksége, hogy éjszaka zavartalanul lélegezhessen? Létezik hatékony megoldás a probléma kezelésére. Mutatjuk!

Ahhoz, hogy ne akadályozzuk a gyógyulást, érdemes megfontoltan válogatnunk a köhögéscsillapítók és a köptetőszerek között. Könnyebb ezt megtennünk, ha ismerjük a köhögés különféle típusait.