Jelenlegi hely

Hirdetés

Nemcsak a krónikus betegeknek, időseknek és a legyengült immunrendszerrel élőknek, de az egészséges felnőtteknek is ajánlottak egyes vakcinák, nézzük, melyek azok.

Kisbabát, kisgyermeket visz oltásra? Egy újonnan megjelent tanulmány hasznos tippjeivel megkönnyítheti a gyermek felkészítését és megnyugtatását védőoltás esetére. A legfontosabb tanácsok: a figyelemelterelés segít, ám a túlzott nyugtatgatás visszaüthet!

Egy amerikai tanulmány szerint ha az öt év alatti gyermekeket beoltatnák influenza ellen, mind ők, mind családtagjaik elkerülhetnék a betegséget ezen a télen.

A bárányhimlő súlyos következményeinek megelőzésére hívja fel a figyelmet a március elején elindított "Védőoltással a bárányhimlő ellen" program. A Házi Gyermekorvosok Egyesülete (HGYE) által támogatott információs kampányban óvodapedagógusok és szülők kapnak részletes tájékoztatást a még ma is gyakran ártalmatlannak tartott betegségről.

A magyar gyógyszerügyi hatóság a szennyezett agyhártyagyulladás-ellenes védőoltásokat visszahívja a forgalomból. A szennyezés nagy valószínűség szerint vas-oxid okozta elszíneződés, mely a gyártás során kerülhetett a védőoltási tételekbe. A részletes felhívást alább közzétesszük.

Igen ritkák a gyermekkori védőoltások által kiváltott súlyos reakciók - erősítette meg egy új elemzés, amely szerint a vakcináknak nincs közük a leukémiához, az MMR-oltás nem okoz autizmust, ellenben ha a nem oltott gyerekek elkapják a vakcinákkal megelőzhető betegségek valamelyikét, életminőségüket rontó szövődmények is sújthatják őket.

Az oltások fontosságára hívják fel a figyelmet a védőoltási hét keretében. A súlyos fertőző betegségek elleni oltások fontosságára hívják fel szakemberek a figyelmet az európai védőoltási hét keretében; Magyarországon az évtizedekkel korábban bevezetett védőoltási rendnek köszönhetően az átoltottság 98 százalékos.

Hogy a kecske is, meg a káposzta is… Az oltáspártiak a betegséggel szemben, az oltásellenesek az oltásokkal szemben keltenek félelmet. Nincs ez így jól, mert a félelem rossz tanácsadó. Sőt, egyenesen megbetegítő érzelem.

Már zajlik a szakmai előkészítő munka arról, hogy a pneumococcus, illetve a humán papilloma vírus (HPV) elleni oltás kötelező legyen - tudta meg a Magyar Nemzet az egészségügyért felelős államtitkárságtól.

Egy szintetikus fehérje szinte azonnal aktiválja az immunrendszert az influenza ellen! Két órán belül aktiválja a veleszületett immunrendszert egy, az oltásokban hatásjavító szerként már használt szintetikus fehérje, így alkalmazása segíthet megelőzni az influenzás tünetek megjelenését - állapították meg amerikai kutatók.