Jelenlegi hely

Hirdetés

Kopaszodó férfiaknak kínál reményt az "alvó" szőrtüszők felébresztése. A kopaszodó, ritkuló hajú emberek szőrtüszői "alvó" állapotban maradtak, de sikerülhet olyan kezelést kidolgozni, amely "éber" állapotukba juttatja vissza őket - közölték a haj biológiájával foglalkozó kutatók az Európai Hajkutató Társaság Barcelonában megtartott találkozóján.

A kezeléssel párhuzamosan alkalmazott egyik speciális gyógyszernek köszönhetően a hajátültetés egyik technikája meglepő módon a nemi vágy, az energia és a teljesítmény növekedéséhez vezetett a páciensekben.

Új csodaszer kopaszodás ellen? Férfiak millióit keseríti el a kopaszodás világszerte, így számukra nagyszerű hír lehet, hogy egy új injekciós kezelés képes megállítani, sőt visszafordítani a hajhullás folyamatát.

Kopaszodás elleni étrend? Jó hír a férfiak számára, hogy a tudósok megtalálták, mi okozza a kopaszodást: a hajtermelő sejtek megfelelő termelődésének rendellenessége.

A férfiak hajhullása

A tavaszi megújulás nem várathat sokáig magára. Sajnos azonban pont ebben a gyönyörű évszakban nő meg azoknak a száma, akik egy látszólag ártalmatlan, ám annál kínzóbb tünettel szembesülnek. Hullik a hajam, mondják leverten a bőrgyógyász szakorvosnak. Hogy mi lehet a megoldás? Nemrégiben, háromszáz beteg és ötven szakorvos bevonásával hatástanulmány készült a Forcapil kapszula és oldat kombinált hatásáról. Az eredmény egyértelműen igazolta: a két szer hat hónapi alkalmazásával jelentősen megnő az új, úgynevezett lanugo (piheszőrzet) szálak száma.