Jelenlegi hely

Hirdetés

Idegesíti párja vagy a saját éjszakai fogcsikorgatása? Szakértőnk elmondja, mit lehet tenni a fogcsikorgatás ellen - nézze meg videónkat!

Bár a krónikus fájdalmakkal nem könnyű megbirkózni, friss kutatások a megfelelő alvás jelentőségét hangsúlyozzák a fájdalomérzet csökkenésében.

Szakértőnk elmagyarázza, hogyan lehet boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolatunk, annak ellenére, hogy az egyik fél éjszaka sokáig szeret fenn maradni (viszont cserébe későn kel), míg a másik korán szeretne feküdni és korán is kelni!

Az utóbbi években kialakuló új alváskultúra hazai képviselői - orvosok, alvás szakemberek, szervezetek, intézmények - bejelentették a Magyar Alvás Szövetség megalakulását. 

Rosszul alszik? Tudnia kell, hogy a nyugtató, lazító hatású gyógynövények csak akkor segítenek az elalvásban, ha az alvászavart stressz, túlpörgés, idegeskedés, lelki trauma okozza. A melatonint azonban nem tudják helyettesíteni.

Alvásra szüksége van a szervezetünknek: akkor kapcsol ki, el tudja végezni azokat a szükséges folyamatokat, amik a jó közérzetünk és az egészségünk alappillérei. Ám jót aludni csak kevesen tudnak. Mutatjuk, mik a buktatók!

Úgy érzi, eleget alszik, de mégis fáradt? Főleg, miután egy kiadósat ebédelt? Szakértőnk elmagyarázza, mi állhat a háttérben!

Mit tekintünk alvászavarnak? Mikor ideiglenes és mikor krónikus ez a panasz? Hogyan ismerhető fel a primer és hogyan a szekunder alvászavar? Összeszedtük a lényeget, röviden.

„Nem tudok aludni!” - ez az egyik leggyakoribb panasz, amellyel orvoshoz vagy épp az interneten forgalmazott illegális szerek forgalmazóihoz fordulnak a betegek. De vajon tudjuk-e, milyen altatót, hogyan szedjünk és meddig? 

Szakértőnk azokhoz szól most, akik éjszakai műszakban, vagy több műszakban dolgoznak, és nem tudják magukat kipihenni. Nézze meg videónkat!